Graf dňa - EURUSD (28.12.2023)

Graf dňa - EURUSD … 28. december 2023 16:21   Kurzy mien   XTB Online Trading

 

Menový pár EURUSD pokračuje v raste a od lokálneho minima dosiahnutého 8. decembra 2023 už stúpol o viac ako 3,5 %. Dnes tento hlavný menový pár prekonal úroveň 1,1100 a dosiahol najvyššiu úroveň od konca júla 2023. Tento pohyb je spôsobený najmä oslabením amerického dolára, hoci svoju úlohu zohralo aj nedávne posilnenie eura. Výnosy amerických štátnych dlhopisov za posledné dva mesiace výrazne klesli, pričom výnosy 10-ročných štátnych dlhopisov klesli z približne 5,00 % v druhej polovici októbra na dnešných približne 3,80 %. Pokles amerických výnosov je, samozrejme, spôsobený očakávaniami, že Fed začne na budúci rok uvoľňovať svoju menovú politiku.

Pri pohľade na graf EURUSD v intervale D1 vidíme, že prelomenie zóny rezistencie 1,1100 otvorilo cestu k tohtoročným maximám v oblasti 1,1250. Pred oblasťou 1,1250 už nie je žiadna významnejšia úroveň odporu, a preto sa ju býci môžu pokúsiť čoskoro otestovať, pokiaľ nedôjde k výraznému prekvapeniu v rozprávaní centrálnej banky. Strmosť nedávneho vzostupného pohybu na trhu TNOTE (svetlomodré prekrytie) však naznačuje, že investori sú si istí, pokiaľ ide o smerovanie, aspoň v prípade amerického dolára. Na páre EURUSD sa môže zvýšiť volatilita dnes popoludní, keď budú o 14.30 h zverejnené údaje o žiadostiach o podporu v nezamestnanosti a o 16.00 h údaje o očakávaných predajoch domov v USA.

Zdroj: xStatio5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist