Graf dňa - EURUSD (30.03.2023)

Graf dňa - EURUSD … 30. marec 2023 11:23   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

EURUSD bude dnes počas celého dňa v centre pozornosti. Je to vďaka zverejneniu údajov o inflácii z Európy. Predbežná hodnota CPI za marec zo Španielska bola zverejnená už o 9:00 a dostala sa dokonca pod nízke očakávania – 3,3 % medziročne v porovnaní s očakávanými 3,8 % medziročne (6,0 % medziročne predtým). Takýto pokles možno pripísať bázickým efektom, najmä v energetike, keďže ceny ropy pred rokom vyleteli po ruskej invázii na Ukrajinu a teraz sú medziročne nižšie o viac ako 30 %. Očakáva sa, že nemecké dáta o 14:00 tiež vykážu výrazný pokles – z 8,7 % medziročne na 7,3 % medziročne.

Očakávania trhu týkajúce sa zvýšenia sadzieb ECB klesli a trh teraz oceňuje 75 % šancu na zvýšenie sadzieb o 25 bázických bodov na stretnutí 4. mája 2023. Avšak miernejšie hodnoty CPI z Európy môžu tieto očakávania potlačiť ešte nižšie. a mohli by slúžiť ako katalyzátor pre EUR. Napriek tomu je potrebné poznamenať, že údaje CPI za apríl budú k dispozícii na najbližšom zasadnutí ECB, takže dnešné dáta môžu mať pre tvorcov úrokových sadzieb v Európe na ďalšom zasadnutí menší význam.

Ak sa pozrieme na graf EURUSD v intervale H1, môžeme vidieť, že pár po zverejnení španielskeho CPI (oranžový kruh) klesol, ale neskôr sa mu podarilo získať späť všetky straty. Pár prerazil nad zónu odporu 1,0850 a teraz sa pokúša prekonať včerajšie denné maximá v oblasti 1,0865.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist