Graf dňa - EURUSD (31.01.2023)

Graf dňa - EURUSD … 31. január 2023 12:26   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Európske aktíva prežili nepokojný začiatok dnešného obchodovania, pričom euro patrilo medzi najviac klesajúce meny G10 a indexy zo starého kontinentu sa obchodovali na nižších úrovniach. Pokles sa prehĺbil po zverejnení údajov o nemeckých maloobchodných tržbách dnes o 8:00. Nemecká správa sa ukázala ako veľké sklamanie, keďže maloobchodné tržby v decembri klesli o 6,4 % r/r (očakávalo sa -1,9 % r/r). Medzimesačne bol predaj nižší o 5,3 % (očakávaných +0,2 % m/m). Údaje o nemeckom indexe spotrebiteľských cien mali byť zverejnené dnes o 14:00, ale nemecký štatistický úrad ich musel pre technické problémy odložiť na budúci týždeň. Napriek tomu bude tento týždeň pre obchodníkov s eurom ešte zaujímavý, keďže vo štvrtok zasadá ECB. Rozhodnutie o sadzbách bude zverejnené o 14:15. Očakáva sa, že sa zvýšia o 50 bázických bodov.

Pri pohľade na graf EURUSD v intervale D1 vidíme, že hlavný menový pár zastavil svoj nedávny rast po dosiahnutí úrovne 50 % retracementu poklesu začatého v januári 2021. Pár korigoval a teraz sa snaží otestovať nedávne prerazenie cenovej zóny na úrovni 1,08. Tentoraz sa však môže testovať ako podpora. Všimnite si, že spodná hranica stúpajúceho kanála sa nachádza mierne pod úrovňou 1,08 a prelomenie týchto technických bariér by mohlo naznačovať potenciál výraznejšieho poklesu.

Zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist