Graf dňa - GBPUSD (14.12.2022)

Graf dňa - GBPUSD … 14. december 2022 10:46   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Pár GBPUSD sa dnes mierne stiahol, keď obchodníci strávili najnovšie ekonomické údaje z Veľkej Británie. Včerajšia správa o zamestnanosti v Spojenom kráľovstve ukázala, že miera nezamestnanosti v období od augusta do októbra mierne vzrástla na 3,7 %, zatiaľ čo priemerný zárobok vzrástol o 6,1 % viac, než sa očakávalo, ale dáta tiež naznačili spomalenie náboru zamestnancov, keďže podniky sa pripravujú na ťažký začiatok roku 2023. Pondelkové údaje ukázali, že britská ekonomika v októbri rástla viac, ako sa očakávalo, britský kancelár Hunt však varoval, že situácia sa môže ešte zhoršiť, kým sa nezlepší. Dnešné čísla ukázali, že inflácia v Spojenom kráľovstve v novembri klesla viac, ako sa očakávalo, čím sa upevnili očakávania zajtrajšieho zvýšenia sadzieb zo strany BoE o 50 bázických bodov. Aj komentáre guvernéra Baileyho môžu poskytnúť viac podrobností o ďalšom postupe a spôsobiť určité pohyby na trhu vo štvrtok.

Samozrejme, že pár môže večer čeliť prudkému nárastu volatility po rozhodnutí Fedu o úrokovej sadzbe. Očakáva sa, že americká centrálna banka zmierni svoju agresívnu kampaň sprísňovania, ale ukáže na vyšší vrchol sadzieb. Obchodníci budú pozorne sledovať tlačovú konferenciu šéfa Fedu Powella, ktorá sa uskutoční po oznámení sadzieb, aby poskytli usmernenia o zvyšovaní sadzieb v budúcnosti.

Z technického hľadiska pár GBPUSD naďalej osciluje okolo lokálneho supportu na hodnote 1,2355 a čaká na katalyzátor pre ďalší veľký pohyb. Ak by došlo k prerazeniu nižšie, pohyb nadol sa môže prehĺbiť smerom k ďalšiemu supportu, ktorý sa nachádza na hodnote 1,2150 a je označený predchádzajúcimi cenovými reakciami a 100 EMA (fialová čiara). V prípade holubičieho FEDu môže pár znovu otestovať nedávne maximum na hodnote 1,2450.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist