Graf dňa: GOLD (27.01.2022)

Graf dňa: GOLD (27.01.2022) 27. január 2022 14:50   Komodity   X-Trade Brokers

Fed na včerajšom zasadnutí ponechal sadzby nezmenené, ale dôrazne naznačil, že k prvému zvýšeniu sadzieb dôjde na marcovom zasadnutí. Guvernér okrem toho nevylúčil, že úrokové sadzby by sa mohli zvýšiť na niektorom z nasledujúcich zasadnutí. Zároveň bolo povedané, že znižovanie bilancie sa začne čoskoro po prvom zvýšení sadzieb. Súčasné očakávania trhu sú nastavené tak, že v marci dôjde k zvýšeniu sadzieb a v júni sa začne znižovanie bilancie. Na trhu derivátov sa v súčasnosti očakáva päť zvýšení sadzieb FEDu v tomto roku.

Sprísňovanie menovej politiky je opäť o niečo bližšie a o niečo rýchlejšie, ako sa predtým špekulovalo. Americký dolár v reakcii na tieto správy posilnil a drahé kovy vrátane zlata prekvapivo zamierili na nižšie úrovne. Na dennom grafe vidíme včerajší výrazný pokles ceny tohto kovu. Zlato sa odrazilo od cenovej zóny na úrovni 1 825 USD vymedzenej 38,2 % retracementom rastúceho pohybu z marca až júna 2021. Najbližšia podpora sa nachádza v oblasti 1 805 USD, kde sa nachádzajú 50- a 200-percentné kĺzavé priemery. V tejto oblasti sa nachádza aj spodná hranica geometrického plánu trhu.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist