Graf dňa - USDILS (07.02.2024)

Graf dňa - USDILS … 7. február 2024 17:06   Kurzy mien   X-Trade Brokers


Vojna medzi Izraelom a Hamasom v pásme Gazy sa stále neskončila. Rozsiahle boje sa začali presne pred štyrmi mesiacmi, keď bojovníci Hamasu 7. októbra 2023 prenikli na izraelské územie. Nedávno však pokročili rokovania o prepustení rukojemníkov a prímerí. Návrh dohody, ktorý v Paríži vypracovali vyjednávači z Egypta, Kataru, Spojených štátov a Izraela, sa podľa katarských predstaviteľov stretol s pozitívnou reakciou Hamasu. Okrem toho bolo dnes oznámené, že Hamas navrhol nepriame rozhovory s Izraelom s cieľom ukončiť vojenské operácie a obnoviť úplný pokoj. V správe z al-Arabíja sa ďalej uvádza, že návrh skupiny vyzýva na 135-dňové prímerie v troch etapách.

To všetko sú pozitívne správy, ale k dosiahnutiu prímeria alebo ukončeniu bojov je ešte dlhá cesta. Keďže Hamas požaduje zničenie izraelského štátu a Izrael požaduje zničenie Hamasu, akékoľvek prímerie bude pravdepodobne krehké. Prerušenie bojov, aj keď len dočasné, však môže pomôcť obnoviť pokoj v regióne a zabrániť rozšíreniu vojny do susedného Libanonu. Môže tiež pomôcť zmierniť napätie medzi spojencami Izraela, konkrétne USA a Spojeným kráľovstvom, a inými iránskymi zástupnými skupinami, ako sú jemenskí Hútiovia.

Nedávne titulky o rokovaniach medzi Izraelom a Hamasom mali na izraelský šekel pomerne malý vplyv. Keďže sa však objavuje čoraz viac pozitívnych správ o tejto záležitosti, nemožno vylúčiť, že prielom v rokovaniach zmení situáciu v ISL. USDILS je tak zaujímavým párom na sledovanie vzhľadom na to, že sa obchoduje na zaujímavom technickom mieste. Pri pohľade na graf USDILS v intervale D1 vidíme, že pár sa obchoduje v blízkosti strednodobej rastúcej trendovej línie. Predchádzajúce prelomenie pod túto trendovú líniu, ku ktorému došlo koncom decembra 2023, sa ukázalo ako krátkodobé a bolo zastavené v oblasti supportu 3,57.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist