Graf dňa - USDJPY (07.12.2023)

Graf dňa - USDJPY … 7. december 2023 14:47   Kurzy mien   XTB Online Trading

USDJPY je dnes v pohotovosti, keďže tento menový pár klesá na úroveň okolo 1,3 %. Pohyb nadol je spôsobený posilnením JPY, ktoré vyvolal prejav guvernéra Bank of Japan Ueda. Ueda uviedol, že manipulácia s menovou politikou bude od konca roka a v budúcom roku ešte náročnejšia. Hoci išlo o veľmi vágny komentár, obchodníci ho zrejme považujú za náznak toho, že politika BoJ môže byť čoskoro reštriktívnejšia. Na trhoch tiež prevláda pocit, že ak BoJ naozaj začne sprísňovať svoju politiku, mala by tak urobiť skôr, ako ostatné významné centrálne banky začnú znižovať sadzby, pravdepodobne približne v polovici budúceho roka.

Peňažné trhy teraz vidia 35 % šancu, že BoJ na svojom najbližšom zasadaní (19. decembra 2023) pristúpi k zvýšeniu sadzieb o 10 bázických bodov, pričom včera to bolo 26 %. Prvé zvýšenie sadzieb o 10 bázických bodov je plne rezervované na zasadanie v apríli 2024.

Pri pohľade na graf USDJPY v intervale D1 vidíme, že pár sa obchoduje 4,5 % pod svojím nedávnym maximom a testuje oblasť podpory 145,00. Prerazenie pod túto oblasť by otvorilo cestu k otestovaniu zóny 143,70 - 144,00, kde sa nachádzajú dva kľúčové technické supporty - kĺzavý priemer 200 seáns (fialová čiara) a spodná hranica štruktúry Overbalance. Pokles pod túto oblasť by prinajmenšom teoreticky naznačoval obrat trendu a mohol by predznamenať hlbší pokles.

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist