Graf dňa - USDJPY (27.04.2023)

Graf dňa - USDJPY … 27. apríl 2023 15:17   Kurzy mien   XTB Online Trading

USDJPY je jedným z devízových párov, ktoré môžu do konca týždňa zaznamenať zvýšenú volatilitu. Dôvodom je množstvo zverejnení udalostí najvyššej úrovne zo Spojených štátov a Japonska, ktoré sú naplánované na posledné dva dni týždňa. Obchodníkom bude ponúknutá predbežná verzia správy o HDP v 1. štvrťroku zo Spojených štátov dnes o 14:30 a údaje o inflácii PCE za marec zajtra o 14:30. Medzi týmito dvoma zverejneniami Bank of Japan oznámi svoje rozhodnutie o menovej politike.

Očakáva sa, že správa o HDP USA ukáže spomalenie anualizovaného tempa rastu z 2,6 % v 4. štvrťroku 2022 na 2,0 % v 1. štvrťroku 2023. Očakáva sa, že inflácia PCE za marec vykáže spomalenie medziročne zo 4,6 na 4,5 %. Rozhodnutie o sadzbe od Bank of Japan je však potenciálne najväčšou volatilnou udalosťou z týchto troch. Toto bude prvé stretnutie BoJ po tom, čo sa Ueda ujal funkcie guvernéra, a preto existujú nádeje, že môže presadiť zmenu ultra voľnej menovej politiky BoJ. Aj keď sa zdá dosť nepravdepodobné, že zajtra dôjde k nejakej významnej zmene politiky, v sprievodnom vyhlásení nemožno vylúčiť významné zmeny. Akékoľvek náznaky jastrabieho posunu by mohli byť významným hnacím motorom pre pohyby USDJPY.

Keď sa pozrieme na graf USDJPY v intervale H4, vidíme, že pár sa od konca marca obchoduje na vzostupnom kanáli. Postup bol nedávno zastavený pri 61,8% retracemeneu zostupného pohybu spusteného 8. marca 2023 (134,77 plocha) a pár začal klesať. Ak však neskôr neuvidíme prelomenie pod spodnú hranicu kanála a pod spodnú hranicu štruktúry Overbalance,, technický obraz naďalej uprednostňuje kupujúcich.

zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist