Hammond (UK MF): Riziko tvrdého brexitu úplne bez dohôd je len veľmi malé. Hlavné slovo bude mať parlament

Hammond (UK MF): Riziko … 15. jún 2019 13:22   Makroekonomika   kurzy.cz

Podľa britského ministra financií Philipa Hammonda je faktické riziko odchodu Británie z EÚ úplne bez dohôd len veľmi malé.

Vyhlásenie niektorých kandidátov na post premiéra v opačnom duchu považuje Hammond za nerozumné vzhľadom na skutočnosť, že hlavné slovo v krajine má parlament a ten už niekoľkokrát jasnou väčšinou povedal, že variant tvrdého brexitu úplne bez dohôd nemieni akceptovať. Premiér, ktorý by šiel proti "vôli" parlamentu, by čelil vážnym problémom.

O možnosti odchodu Británie zo zväzku EÚ k 31. októbru 2019, s dohodou alebo aj bez nej, v posledných dňoch hovorili z pozície možných kandidátov na post premiéra napríklad bývalý minister zahraničia a hlavný favorit Boris Johnson, alebo bývalý minister pre brexit Dominik Raab a tiež bývalá „ministerka penzií“ Esther McVeyová.

Podľa Hammonda treba aj naďalej hľadať politický kompromis ohľadom brexitové dohody.

Krajina je teraz rozdelená 50:50 a jednotlivé preferencie sa často menia v oboch smeroch. To znamená, že obe strany musia urobiť dôležité ústupky, aby bolo dosiahnutá finálna dohoda.

Podľa Hammonda nie je možné, aby sa polovica obyvateľov cítila finálnym výsledkom nadšená a druhá frustrovaná.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Makroekonomika

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist