Libra opäť stráca, dnes maloobchodné predaje v USA

Libra opäť stráca, dnes … 16. júl 2019 12:24   Kurzy mien   Bossa.cz

Americký dolár začal nový týždeň korekciou predošlých strát, k čomu mu pomohli niektoré meny, ktorým sa príliš nedarilo. Napríklad na britskej libre je opäť poznať nervozita okolo Brexitu. Investori nie sú príliš optimisticky naladení kvôli víťazstvu euroskeptického Borisa Johnsona v konzervatívnej strane, ktorý sa budúci mesiac zároveň stane britským premiérom. Slabšie ekonomické dáta a signalizácia britskej centrálnej banky o možnom znížení úrokových sadzieb tiež dostávajú libru pod tlak. Spolu s librou sa dostáva pod tlak tiež euro. Svoje predošlé zisky korigoval tiež kanadský dolár.

Akciové indexy v USA začiatkom týždňa prešľapujú na mieste a pozornosť investorov sa teraz uberá k výsledkovej sezóne, ktorú ako tradične odštartuje bankový sektor. Svoje výsledky zverejňujú spoločnosti ako Goldman Sachs, JPMorgan, Johnson & Johnson. Práve finančnému sektoru sa včera príliš nedarilo a vyššie spomínané banky strácali okolo 1%. V zelených číslach skončil technologický sektor, kde sa darilo Applu, AMD.

Ropa WTI z pohľadu na čistý cenový graf už od štvrtku naznačovala otočenie krátkodobého trendu pin barom. Včera ropa WTI klesla pod 60 dolárov za barel, kam jej dostali obavy zo spomalenia svetovej ekonomiky po zverejnení čísiel HDP z Číny.

10:30 budú zverejnené dáta z britského trhu práce. O 11:00 ZEW index v Nemecku. O 14:00 bude mať prejav Mark Carney. O 14:30 budú zverejnené maloobchodné predaje v USA. O 19:00 bude mať prejav Jerome Powell (FED).

UPOZORNENIE: Informácie v tomto článku slúži len na študijné účely a v žiadnom prípade nejde o investičné odporúčanie.

Zdroj: Bossa.cz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist