NATGAS vystúpil najvyššie od roku 2008

NATGAS vystúpil najvyššie od … 8. apríl 2022 15:50   Komodity   X-Trade Brokers

 


Nové sankcie a chladné počasie v USA zvyšujú dopyt po plyne

Futures na zemný plyn vzrástli na 6,50 USD. Ide o najvyššiu cenu od novembra 2008. Hlavným dôvodom nárastu sú sankcie voči Rusku, ktoré ohrozujú dodávky komodity do Európy. Členovia EÚ včera rozhodli o zákaze dodávok ruského uhlia (pre nesúhlas Nemecka platí až od augusta) a zároveň pracujú na embargu na ruskú ropu, plyn a palivo pre jadrové elektrárne. Trhy s energiou sú tak pod značným tlakom. Dodávky LNG z USA do Európy dosiahli rekordnú úroveň. Okrem toho EIA oznámila, že zásoby zemného plynu v USA minulý týždeň klesli o 33 miliárd kubických metrov, čo bolo výrazne nad očakávaniami trhu, najmä v dôsledku nízkych teplôt, ktoré panovali koncom marca. To znamená, že zásoby plynu sa pred budúcou sezónou začínajú vytvárať na relatívne nízkej úrovni 17,1 % kapacity. Predpoveď počasia na nasledujúci týždeň tiež nie je priaznivá. V polovici tohto mesiaca by mali v niektorých častiach krajiny prevládať chladnejšie teploty, takže dopyt po plyne by mal zostať zvýšený.

Cena NATGAS vzrástla tento týždeň o takmer 15 % a prekonala hlavný odpor na úrovni 6,20 USD. Práve tam sa nachádza 38,2 % Fibo retracement poslednej korekcie smerom nadol z roku 2008. Ak bude býčí sentiment pokračovať, ďalším cieľom býkov je úroveň 7,60 USD. Zdroj. xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist