Nemecké výnosy na historickom minime ďalej komplikujú rally na EURUSD

Nemecké výnosy na historickom … 14. jún 2019 12:03   Forex   X-Trade Brokers

Ak sa Vám občas stane, že rozmýšľate nad tým, prečo je európska mena voči doláru stále taká slabá, aj keď v USA prakticky odpískali zvyšovania sadzieb a teraz trh čaká dokonca ich znižovanie, k odpovedi postačí pohľad na nemeckej výnosy.

Nemecké 10 ročné výnosy. Zdroj: Bloomberg

Tie totiž pri desaťročných splatnostiach prechádzajú totálnom kolapsom a začiatkom tohto mesiaca klesli dokonca na nové historické minimum -0,26%.

Áno, klesajú aj výnosy v USA. Tie ale na aktuálnych 2,1% majú k historickému minimu stále celkom ďaleko a hlavne ostávajú takmer 240 bázických bodov nad tými nemeckými.

Carry trade tak zatiaľ hrá v prospech USD, a to bez ohľadu na výraznú zmenu vo výhľade pre ďalší vývoj amerických sadzieb.

 

Práve preto euro nebolo schopné presvedčivo preraziť nad konsolidačné pásmo z posledných dvoch mesiacov a presne to je dôvod, prečo zatiaľ nie je schopné korigovať vysoké straty z minulého roka.

EURUSD sa po nedávnom breaku vracia späť na hranicu konsolidačného pásma. Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist