Obchod dňa - EURUSD (13.01.2022)

Obchod dňa - EURUSD … 13. január 2022 10:32   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Napriek jastrabím komentárom členov Fedu ohľadom nedávneho zvyšovania sadzieb, americký dolár tento týždeň voči euru oslabuje. Stále viac členov centrálnej banky USA hovorí, že štyri zvýšenia sadzieb môžu byť vhodné v tomto roku, pričom sa objavuje konsenzus, že marec bude vhodným časom na zvýšenie o prvých 25 bázických bodov. Na druhej strane sa očakávalo, že znižovanie súvahy začne krátko po, alebo dokonca súčasne s prvým zvýšením sadzieb. Medzitým predseda Fedu Powell v utorok povedal, že takýto krok s väčšou pravdepodobnosťou príde skôr v druhej polovici roka ako v prvej. To mohlo ubrať páru USD. Investori budú počuť Lael Brainardovú dnes o 16:00, keď sa objaví v americkom Senáte na potvrdení nominácie podpredsedníčky Fedu. Vo vopred zverejnenom texte vystúpenia Brainard uviedol, že inflácia je vysoká a jednou z najdôležitejších úloh Fedu je vrátiť ju späť k cieľu.

Pri pohľade na graf EURUSD môžeme vidieť, že páru sa podarilo prelomiť nad hornú hranicu vzoru vzostupného trojuholníka, ktorý sa nachádza na hodnote 1,1370. Učebnicový rozsah vymanenia sa zo vzoru je okolo 200 pips, čo poukazuje na potenciálny vzostupný pohyb smerom k oblasti 1,1570 bodov. Kľúčový odpor je však označený hornou hranicou veľkej štruktúry Overbalance, ktorá sa zhoduje s 50% retracementom pohybu smerom nadol, ktorý sa začal koncom roka 2020 (oblasť 1,1750-1,1760).

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist