Podľa zástupcu FED potrebujú Spojené štáty vlastnú kryptomenu

Podľa zástupcu FED potrebujú … 4. október 2019 12:26   Kryptomeny   Crypto Kingdom

Prezident federálnej rezervnej banky v americkej Filadelfii, pán Patrick Harker, aktuálne verejne uviedol, že budúcnosť v podobe zákonných digitálnych aktív je úplne nevyhnutná.

Mala by mať Amerika vlastnú národnú kryptomenu?

Toto vyhlásenie padlo na konferencii komunitného bankovníctva v americkom meste Saint Louis a Harker rozhodne predniesol, že Spojené štáty americké nesmú byť prvou veľkou krajinou, ktorá vydá národné digitálne mince. Harker týmto spôsobom dal najavo svoj názor na rozhodnutie FED vytvoriť vlastný platobný systém. Ten by sa mal volať FedNow a to práve kvôli schopnosti realizovať platby prakticky v reálnom čase. Harkerův názor prišiel práve v čase, keď vlády takmer celého sveta vzrušene diskutujú o ich postoji ku kryptoměnám. Vzhľadom k tomu, že drvivá väčšina digitálnych aktív je dnes vydávaná súkromnými subjektmi, vlády sa celkom oprávnene obávajú možného náporu na globálnu ekonomiku. Veď už pekných pár mesiacov čítame o stále sa množiacich prekážkach pre projekt Libra, za ktorým stojí sociálna sieť Facebook.

Čo sa bude diať so svetovou ekonomikou?

Zvlášť ekonomické veľmoci sa potrebujú svoju menovú suverenitu uchovať - to je samozrejme jasné - je však dosť možné, že ani krajiny ako USA ešte do nedávnej minulosti vôbec nepredpokladali, že by sa digitálne aktíva mohla dočkať až takej miery adaptácie. Je možné, že už svetové veľmoci zaspali dobu? Alebo stihnú ešte všetko dohnať a vstúpiť do kryptoměnové hry naozaj vo veľkom štýle?

Zdroj: Crypto Kingdom, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist