Podarí sa novému iPhonu reštartovať zmenšujúci sa trh so smartfónmi?

Podarí sa novému iPhonu … 14. september 2023 12:58   Investovanie   eToro

Najväčšia svetová spoločnosť predstavila nový iPhone 15 s novým nabíjacím portom USB-C, rýchlejšími procesormi, lepšími fotoaparátmi a v nových farbách, a to všetko za takmer rovnakú cenu. Ide o významný pokus o oživenie upadajúceho svetového trhu so smartfónmi a potvrdenie tohtoročnej veľkej akciovej rally spoločnosti Apple.

Kľúčom k úspechu je zachovanie ceny, ktorá sa zvýšila len v prípade najvyššieho modelu Pro Max, a to dokonca spolu s lepším úložiskom. Spoločnosť Apple predáva len 20 % svetového objemu smartfónov, ale vďaka svojej silnej značke a vysokým cenám získava viac ako 80 % ziskov trhu.

Na úspech spoločnosti Apple vsádza mnoho ďalších spoločností, od rozsiahleho dodávateľského reťazca s 200 spoločnosťami po celom svete, ako sú Foxconn a Qualcomm, cez dlhodobo trpiace akcie spoločností AT&T a Vodafone až po verejnú ponuku spoločnosti ARM, dominantného výrobcu čipov pre smartfóny.

Autor: Ben Laidler, eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist