Rusko zníži vývoz ropy o 500 000 barelov denne

Rusko zníži vývoz ropy … 3. júl 2023 15:23   Komodity   kurzy.cz

Ruský vicepremiér a bývalý minister energetiky Alexander Novak dnes oznámil, že od augusta 2023 Rusko zníži vývoz ropy o 500 000 barelov denne. Dôvodom tohto rozhodnutia je snaha udržať rovnováhu na trhu s ropou.

Rusko týmto krokom reagovalo na potvrdenie zámeru Saudskej Arábie dobrovoľne znížiť svoju produkciu o 1 mil. barelov vrátane augusta 2023.

Ruský vývoz ropy zostáva napriek západným sankciám relatívne silný. Už začiatkom jari Rusko plánovalo znížiť svoju ťažbu od marca o 500 000 barelov na výsledných 9,5 mil. barelov denne.

Podľa dostupných štatistík Rusko v júni 2023 predávalo svoju ropu Ural v priemere za 55,28 USD za barel v porovnaní s 87,25 USD rok predtým. Priemerná cena za prvý polrok predstavuje 52,17 USD za barel v porovnaní s 84,09 USD v prvom polroku minulého roka.

Ceny ropy reagovali na toto oznámenie posilnením o približne 1,6 %.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist