Ruský rubeľ oslabuje

Ruský rubeľ oslabuje 14. august 2023 15:53   Kurzy mien   kurzy.cz

Ruský rubeľ dnes pokračuje v oslabovaní voči doláru. Tento rok stratil voči doláru už 30 % a prekročil hranicu 100 za dolár.

Dnes ráno sa ruská mena na londýnskej burze obchodovala nad úrovňou 101,4 RUB/USD voči hlavnému doláru. Od začiatku roka ruská mena oslabila voči americkej už o viac ako 30 %.

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie Ruska sa od začiatku roka znížil približne o 85 %.

Podľa Putinovho ekonomického poradcu Maxima Oreškina znehodnotenie rubľa a zrýchlenie inflácie v krajine súvisí s príliš uvoľnenou menovou politikou ruskej centrálnej banky. Podľa Oreškina má centrálna banka k dispozícii všetky potrebné nástroje na normalizáciu situácie v blízkej budúcnosti.

Ruská centrálna banka vo štvrtok oznámila, že do konca roka zastavuje nákupy zahraničných mien s cieľom podporiť vlastnú menu.

Ruský HDP v 2. štvrťroku prekonal odhady a medziročne vzrástol o 4,9 % oproti poklesu o 1,8 % v 1. štvrťroku tohto roka.

Podľa odborníkov je hospodárska situácia Ruska komplikovaná, keďže fiškálne opatrenia na podporu vojny môžu ešte viac prehĺbiť ekonomickú neistotu.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist