Schválenie Bitcoin spot ETF sa ukázalo ako predajná príležitosť

Schválenie Bitcoin spot ETF … 24. január 2024 14:11   Kryptomeny   eToro

 

Takmer dva týždne po schválení bitcoinového spotového ETF sa začínajú objavovať favoriti.

 

Ako väčšina členov kryptomenovej komunity predpovedala, IBIT (iShares Bitcoin Trust spoločnosti Blackrock) a FBTC spoločnosti Fidelity získavajú veľký podiel na trhu a v súčasnosti predstavujú 19 %, resp. 20 % celkového trhového podielu ETF.

 

GBTC od spoločnosti Grayscale má stále najviac bitcoinov zo všetkých spotových ETF s 53 % trhovým podielom, to všetko však pochádza z obdobia, keď bol ešte investičným fondom pred jeho premenou na ETF. GBTC v skutočnosti zaznamenal čistú stratu 66 500 BTC (približne 2,6 miliardy USD pri súčasných trhových cenách), odkedy sa stal ETF, pravdepodobne v dôsledku vysokých poplatkov, ktoré prinútili investorov prejsť na alternatívy s nižšími poplatkami.

 

Bitcoin sa v súčasnosti na platforme eToro obchoduje za 38 776 USD.

 

Keďže však prílev do spotového bitcoinového ETF pokračuje a očakávania okolo nadchádzajúceho zníženia blokových odmien na polovicu rastú, pozrime sa teraz na to, kde by cena bitcoinu mohla nájsť určitú podporu a potenciálne začať ďalej rásť.

Simon Peters, analytik spoločnosti eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist