Trhy privítali rezignáciu Borisa Johnsona

Trhy privítali rezignáciu Borisa … 7. júl 2022 15:13   Investovanie   Research

„Investori pokrčili ramenami nad rezignáciou britského premiéra, čím naznačili jeho význam pre trhy. Libra dnes posilnila, index FTSE 100 vzrástol a index FTSE 250, ktorý je viac zameraný na domáce trhy, vedie.

Trhy môžu privítať krok smerom k menšej politickej neistote, pretože do januára 2025 sa nebudú konať všeobecné voľby a dovtedy by mohlo dôjsť k prípadnému zníženiu daní, ktoré by podporilo oslabujúcu ekonomiku.

Je to ďalšia pripomienka toho, že trhy nie sú ekonomiky. Napriek prudko rastúcej inflácii v Spojenom kráľovstve, klesajúcemu hospodárskemu rastu a politickej neistote je index FTSE100 najmenej nevýkonným hlavným svetovým akciovým trhom v tomto roku. Poklesol iba o 4 % oproti 20 % prepadom amerického indexu S&P 500 a nemeckého DAXu, pričom ťaží zo svojej kombinácie lacných komoditných a defenzívnych akcií s vysokou dividendou.“

Autor: Ben Laidler, globálny trhový stratég spoločnosti eToro

Zdroj: Research, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist