USD stúpa po masívnom prekonaní odhadov ADP

USD stúpa po masívnom … 6. júl 2023 14:55   Kurzy mien   XTB Online Trading


Správa ADP o zamestnanosti za jún bola zverejnená dnes o 14:15. Správa bola ako zvyčajne pozorne sledovaná, keďže je jedným z posledných náznakov pred oficiálnou správou NFP za jún, ktorá bude zverejnená zajtra o 14:30. Trh očakával, že údaje ADP ukážu prírastok pracovných miest vo výške 230 tis. Hoci ADP v minulosti predpovedal údaje o NFP pomerne zle, treba povedať, že údaje za obidva údaje boli za posledné 3 mesiace veľmi vyrovnané.

Skutočné údaje ADP za jún sa ukázali ako obrovské pozitívne prekvapenie a vykázali prírastok 497 tisíc pracovných miest! Zverejnenie viedlo k jastrabej reakcii na trhu s USD, pričom EURUSD v prvých minútach po zverejnení klesol o približne 0,2 %. Akcie sa vyvíjali zmiešane, pričom futures na európske indexy získali, zatiaľ čo futures na americké indexy klesli. Zlato kleslo približne o 0,4 %, keďže USD posilnil a výnosy vyskočili (dvojročné americké výnosy sa vyšplhali nad 5 %!).

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist