Výsledky Microsoftu a Alphabetu nepomohli trhu k rastu, dnešné rozhodnutie Fedu

Výsledky Microsoftu a Alphabetu … 31. január 2024 11:59   Investovanie   Česká spořitelna

Akciové indexy včera oslabili v USA, kde trh ťahal nadol najmä technologický sektor. Pokles mohol súvisieť s vyberaním ziskov pred dnešným zasadnutím Fedu. Prispieť k tomu mohli aj silnejšie údaje z amerického trhu práce v podobe počtu voľných pracovných miest, ktorý výrazne prekonal očakávania a dosiahol 9 mil. Trh medzitým v noci oslabil, keďže boli zverejnené očakávané výsledky spoločností Microsoft a Alphabet. Obe spoločnosti vykázali výsledky nad odhadmi v oblasti čistého zisku aj tržieb so silným medziročným nárastom. Napriek tomu akcie po výsledkoch klesli, Microsoft približne o 1 % a Alphabet o viac ako 5 %. Dôvodom môže byť, že výhľad tržieb Microsoftu na nasledujúci štvrťrok bol o niečo slabší, ako očakával trh (v strede rozpätia na úrovni 60,5 mld. dolárov alebo približne +15 % r/r, čo je približne 1 % pod konsenzuálnymi odhadmi) a rast príjmov z reklamy spoločnosti Alphabet mierne zaostal za odhadmi, rovnako ako prevádzkový zisk a prevádzková marža.

Dnes bude hlavnou udalosťou večerné rozhodnutie Fed-u o menovej politike, kde sa neočakáva zmena kľúčovej úrokovej sadzby; sledovať budeme najmä následnú konferenciu guvernéra Powella a jeho komunikáciu smerom k výhľadu znižovania úrokových sadzieb v tomto roku. Trh bude zvažovať komentár v porovnaní s konsenzuálnymi očakávaniami na 5-6x 25 bázických bodov zníženia sadzieb Fedu v tomto roku. Komunikácia v rozpore s týmto očakávaním tak bude pre akcie pravdepodobne negatívna, pričom za silnou výkonnosťou trhu v posledných mesiacoch do veľkej miery stoja očakávania rozhodného zníženia sadzieb Fedu v tomto roku. Ešte predtým budú popoludní zverejnené údaje ADP o raste zamestnanosti v USA.

Jan Šafránek, analytik

Zdroj: Česká spořitelna, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist