Vývoj na devízovom trhu - 14.6.2019

Vývoj na devízovom trhu … 14. jún 2019 11:51   Forex   AKCENTA CZ-SK

Kľúčové udalosti

Eurozóna: Priemyselná výroba po zohľadnení sezónneho očistenia klesla o 0,4% r / r.

Vývoj na devízovom trhu

EURUSD: Euro počas včerajška voči doláru oslabilo. Nemá ale zmysel za týmto poklesom hľadať významnejšie fundamentálne zmeny. Včerajší deň bol totiž na významné makroekonomické dáta z USA či eurozóny pomerne chudobný. Maximálne možno spomenúť medziročný pokles priemyselnej výroby v eurozóne o 0,4% r / r. To síce nie je dobrý výsledok, ale vzhľadom k tomu, že trh pokles o 0,4% r / r očakával, žiadnu zásadnú reakciu tento údaj nepriniesol. Eurodolár tak pokračoval v raste z minulého týždňa a počas včerajšieho popoludnia klesol na úroveň 1,127 USD / EUR.

EURCZK: Česká koruna počas včerajška voči euru posilnila. Tomuto posilneniu mohlo prispieť aj vyhlásenie člena bankovej rady Vojtecha Bendy, podľa ktorého názoru česká ekonomika vyžaduje vyššie úrokové sadzby. Inflačné tlaky totiž podľa neho prevažujú nad spomaľovaním globálnej ekonomiky. Koruna tak aj vďaka tomuto vyhláseniu počas štvrtku posilnila a jej kurz počas včerajšieho popoludnia klesol na úroveň 25,56 CZK / EUR.

EURHUF & EURPLN: Kurz maďarského forintu voči euru sa počas včerajška pohyboval väčšinu času do strany a menový pár HUF / EUR sa tak väčšinu popoludnia obchodoval okolo úrovne 322,1. Ani menový pár PLN / EUR nebol vo štvrtok príliš volatilný a počas včerajšieho popoludnia sa pohyboval okolo hladiny 4,26 PLN / EUR.

Očakávané dáta a udalosti

Slovensko: Index spotrebiteľských cien CPI (máj)
USA: Maloobchodné tržby (máj), Priemyselná výroba (máj)

Zdroj: AKCENTA CZ-SK, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist