WTI klesá pod 65 USD za barel

WTI klesá pod 65 … 20. marec 2023 15:25   Komodity   XTB Online Trading

Ropa začala nový obchodný týždeň poklesom v súvislosti so všeobecným nárastom averzie voči riziku. WTI klesla pod 65 USD za barel a obchoduje sa na najnižšej úrovni od novembra 2021! Poklesy sa zrýchlili po tom, ako cena minulý týždeň klesla pod kľúčové cenové pásmo 70 - 72 USD. Oblasť 60-65 USD je dopytové pásmo, ktoré je poznačené lokálnymi minimami z roku 2021 a lokálnymi maximami z rokov 2019 a 2020.

Za poklesom cien ropy je niekoľko dôvodov:

Obavy o stav bankového a finančného systému v Spojených štátoch a Európe. Prevzatie Credit Suisse spoločnosťou UBS nedokázalo zmierniť obavy trhu.
Dopyt v Číne zostáva slabý - dovoz zostáva nízky, miera vyťaženosti rafinérií klesá, ale zároveň sa zvyšuje čínsky vývoz ropných derivátov, čo môže naznačovať nadmernú ponuku v krajine.
Nedostatočný záujem špekulantov - údaje z konca februára ukazujú, že ropa je zo strany špekulantov extrémne prepredaná.
Goldman Sachs - jeden z najväčších inštitucionálnych býkov na svete, pokiaľ ide o ropu - znížil svoju prognózu ceny Brentu na 12 mesiacov dopredu zo 100 na 94 USD za barel.


Cena ropy WTI (OIL.WTI) klesá pod 65 USD za barel. Cena sa dostala do kľúčového rozpätia, ktoré je poznačené lokálnymi maximami a minimami z predchádzajúcich rokov, ako aj rozsahom dvoch najväčších impulzov smerom nadol za posledný rok (2014 a 2020).

Zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist