Bitcoin sa blíži k silnej podpore

Bitcoin sa blíži k … 18. február 2022 16:55   Kryptomeny   X-Trade Brokers

Bitcoin včera poklesol, pretože správy o Ukrajine zvýšili dopyt po bezpečných prístavoch ako je zlato, na úkor kryptomien a akcií. Na začiatku štvrtkového obchodovania digitálna mena klesla z cenovej hranice 42 000 dolárov a dnes tiež prevláda negatívny sentiment. Nepokoj na trhoch vyvoláva aj očakávané zvýšenie sadzieb Fedu. Sprísnenie menovej politiky je pre akciový trh považované za negatívny faktor. Vzhľadom na silnú koreláciu medzi akciovými indexmi a kryptomenami, potenciálne zvýšenie úrokových sadzieb nepodporuje cenu Bitcoinu a iných veľkých projektov.

Zatiaľ čo rastúci trend nakupovať kryptomeny zo strany inštitucionálnych investorov počas pandémie legitimizoval Bitcoin ako aktívum, stále ho však nemožno považovať za bezpečný prístav podobný zlatu, pretože naďalej nasleduje aktíva citlivé na rast, ako sú akcie. Preto mnohí analytici predpovedajú viac poklesu pre kryptomeny, ak geopolitické napätie bude naďalej eskalovať.

Bitcoin vo štvrtok klesol o viac ako 7 % na 40 500 USD, čím zaznamenal svoj najväčší jednodňový pokles od 21. januára. Aktuálne sa cena blíži k psychologickej podpore, ktorá sa nachádza na úrovni 40 000 USD a je označená spodnou hranicou štruktúry 1:1 a 200 SMA (červená čiara ). Ak by došlo k prelomeniu nižšie, pohyb smerom nadol sa môže rozšíriť k podpore vo výške 38 000 USD, ktorá sa zhoduje so 78,6% Fibonacciho retracementom vzostupnej vlny začatej v júli 2021 alebo dokonca k hladine 33 000 USD, kde sa nachádzajú minimá z januára 2022. Na druhej strane, ak sa kupujúcim podarí opäť získať kontrolu, môže sa spustiť ďalší impulz smerom nahor k úrovni 41 500 USD.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist