Brexit: Johnson prehral víkendovú bitku, ale celú vojnu asi vyhrá - libra posilňuje

Brexit: Johnson prehral víkendovú … 21. október 2019 14:16   Kurzy mien   kurzy.cz

Britská libra prekonala úvodnú slabosť spôsobenú víkendovým vývojom okolo Brexitu a teraz už zase posilňuje. Premiér Johnson síce cez víkend utrpel ďalšiu "nepriamu" porážku, keď britský parlament odložil svoje hlasovanie o dohode a premiér následne odoslal formálnu žiadosť o predĺženie lehoty na Brexit, ako mu ukladal skôr prijatý zákon. Avšak, forma akou tak urobil a sprievodné komentáre napĺňajú trh určitým optimizmom, že sa mu nakoniec predsa len podarí nájsť vytúženú podporu. Pôvodne sa očakávalo, že Johnson novo dojednanú dohodu v parlamente o niekoľko málo hlasov nepretlačí. Jeho postup a výklad tohto postupu budí určitý optimizmus, že vo chvíli skutočného hlasovanie parlament dohodu predsa len o niekoľko hlasov podporí.

Analytici Goldman Sachs znížili svoje odhady pravdepodobnosti pre tvrdý brexit z pôvodných 10 na iba 5% a ako hlavný odhad majú stále variantu splnenie existujúceho deadline na 31. októbra.

Analytici Citigroup teraz považujú skoro istú verziu, že Británia opustí EÚ s dohodou a to skôr či neskôr. Možnosť odchodu bez dohody ďalej klesla.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist