Česká koruna si drží svoju pozíciu na úrovni 23,60 EUR/CZK

Česká koruna si drží … 16. máj 2023 09:35   Kurzy mien   ČSOB-Dealing


Aleš Michl by si želal silnú menu počas celého svojho funkčného obdobia (ideálne by bolo neustále posilňovanie o 2-3 % ročne).

Koruna začala týždeň v pokojnom duchu a stráži si pozície okolo 23,60 EUR/CZK. Dnes môže česká mena ťažiť zo včerajších komentárov centrálnych bankárov. Guvernér Aleš Michl v rozhovore pre ČT uviedol, že ČNB "bude držať úrokové sadzby vyššie, ako si ktokoľvek myslí" vzhľadom na prevládajúce riziká rastu inflácie (fiškálna politika a mzdová dynamika). Zopakoval tiež dôležitosť silnej koruny pre súčasnú menovú politiku a uviedol, že by chcel vidieť silnú menu počas celého svojho funkčného obdobia (ideálne by bolo konštantné zhodnocovanie o 2-3 % ročne). V podobnom duchu sa včera vyjadrila aj viceguvernérka Eva Zamrazilová, podľa ktorej silná koruna zodpovedá situácii, keď by základná úroková sadzba bola aspoň o jeden percentuálny bod vyššia.

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist