ČNB intervenuje proti oslabovaniu koruny. V reakcii na to koruna výrazne posilňuje

ČNB intervenuje proti oslabovaniu … 4. marec 2022 10:46   Kurzy mien   Patria Finance

ČNB intervenuje proti oslabovaniu koruny. V reakcii na to koruna výrazne posilňuje

Česká národná banka je aktívna na devízovom trhu a vykonáva operácie na tlmenie nadmerných výkyvov výmenného kurzu a znehodnocovania koruny. ČNB to uviedla v dnešnom vyhlásení. Uviedla, že v medzinárodnom porovnaní má vysoké devízové rezervy a ich použitie "vo výnimočnej situácii, v ktorej sa v súčasnosti nachádzame, je plne opodstatnené". Výmenný kurz českej meny voči euru po tomto oznámení výrazne posilnil, naposledy na 25,530 za euro.

"Tento krok je plne v súlade s predchádzajúcou komunikáciou ČNB. Tá zdôraznila pripravenosť centrálnej banky reagovať na nadmerné výkyvy výmenného kurzu svojimi nástrojmi v súlade s režimom riadeného plávajúceho kurzu,U ktorý centrálna banka tiež viedla vo svojom vyhlásení.

Aktivita ČNB na devízovom trhu, zameraná proti znehodnocovaniu koruny, je nevyhnutná na plnenie zákonných cieľov ČNB, uviedla banka a dodala, že ďalšie podrobnosti o svojich operáciách nebude zverejňovať.

Česká koruna dnes po tomto oznámení voči euru medzitýždenne posilnila, pričom jej kurz bol o 0,8 % silnejší na úrovni 25,530 za euro.

Zdroj: Patria Finance, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist