Graf dňa - OIL.WTI (12.10.2023): skok ceny ropy

Graf dňa - OIL.WTI … 12. október 2023 11:43   Komodity   X-Trade Brokers

Skok cien ropy, ktorý začiatkom týždňa vyvolal prekvapivý víkendový útok Hamasu na Izrael, sa nepodarilo urýchliť. Skok vyvolali obavy, že konflikt medzi Hamasom a Izraelom by sa mohol preniesť do širšieho regiónu Blízkeho východu, ktorý predstavuje približne tretinu svetových dodávok ropy. Keďže však mimo Izraela a pásma Gazy nebolo vidieť žiadne známky eskalácie, ropa začala znižovať zisky a dnes vyplnila pondelňajší cenový rozdiel. Okrem toho, že nedošlo k rozšíreniu izraelsko-hamaského konfliktu, ku krátkodobému tlaku na pokles ropného trhu prispel aj masívny, takmer 13-miliónový nárast zásob ropy v USA, ktorý včera signalizovalo API. Obchodníci s ropou budú očakávať potvrdenie poklesu v oficiálnej týždennej správe, ktorá bude zverejnená dnes o 17.00 hod.

Pri pohľade na graf WTI (OIL.WTI) v intervale D1 vidíme, že cena sa vrátila pod kĺzavý priemer 50 relácií (zelená čiara) a pokles sa následne zrýchlil. Býčí cenový gap z pondelka bol dnes vyplnený a zdá sa, že výpredaj sa potom spomalil. V skutočnosti sa dnes WTI obchoduje vyššie, pričom strana dopytu pozitívne reaguje na testovanie zóny podpory 83 USD. Táto oblasť je vyznačená predchádzajúcimi cenovými reakciami, ako aj 38,2 % retracementom vzostupného pohybu, ktorý sa začal začiatkom mája 2023. Ak býci dokážu udržať súčasné zisky a ubrániť oblasť 83 USD, mohlo by to naznačovať, že nedávny rastový trend je stále v hre a cena by sa mohla pozrieť na nedávne maximá. V prípade neudržania týchto ziskov a poklesu pod oblasť 83 USD by sa však technický obraz stal viac medvedím.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist