Graf dňa - ROPA (14.03.2022)

Graf dňa - ROPA … 14. marec 2022 11:06   Komodity   X-Trade Brokers

Rozhovory s Iránom boli prerušené po tom, čo sa stranám nepodarilo dosiahnuť dohodu. Rusko odmietlo podieľať sa na dohode, pokiaľ nedostane záruky, že bude môcť obchodovať s iránskymi subjektmi bez ohľadu na západné sankcie. Hoci by to malo vyvolať tlak na rast cien ropy, Brent aj WTI sa dnes obchodujú nižšie. Prevláda totiž optimistická nálada pochádzajúca z rusko-ukrajinských rozhovorov. Ukrajina uviedla, že rozhovory boli konštruktívne, Rusko začalo počúvať návrhy a počiatočná dohoda vrátane predbežnej dohody o prímerí by mohla byť dosiahnutá v priebehu niekoľkých dní. Ďalšie kolo rozhovorov sa začalo dnes o 9:30.

Pri pohľade na graf Brent v intervale H1 (OIL) môžeme vidieť, že cena sa nedávno obchodovala v klesajúcom trojuholníkovom vzore obmedzenom klesajúcou trendovou čiarou a zónou podpory v rozsahu takmer 61,8 % retracementu nedávneho veľkého vzostupného impulzu (109 USD za barel ). Cena teraz testuje spodnú hranicu vzoru. Prelomenie nižšie by mohlo spustiť hlbší pohyb smerom nadol. Teoretický rozsah poklesu z tohto rozsahu ukazuje na pokles až k hladine 97,50 USD za barel. Veľa však bude záležať nie na technickom nastavení, ale na geopolitike, pričom rozpad rusko-ukrajinských rozhovorov vytvára riziko prudkého nárastu. Prípadné dosiahnutie dohody môže vyvolať tlak na znižovanie cien.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist