Investori dúfajú v ďalšie fiškálne stimuly v USA, americké akcie zaznamenali nárast

Investori dúfajú v ďalšie … 1. október 2020 17:35   Investovanie   X-Trade Brokers

Akciové indexy v Európe a v USA dnes zaznamenali nárast, pričom výnosy na dlhopisoch v Európe a v USA taktiež vzrástli. Na komoditných trhoch dnes zaznamenali pokles drahé kovy, pričom ropa sa obchodovala zmiešane. Na forexovom trhu sa dnes najviac darilo nórskej korune, pričom najvýraznejší pokles zaznamenalo euro.

Akciové indexy v USA dnes zaznamenali nárast, pretože americký minister financií Steven Mnuchin dosiahol dohodu s hovorkyňou Bieleho domu Nancy Pelosi, čo zvyšuje nádej na ďalšie kolo fiškálnych stimulov v USA, ktoré by podporili ekonomickú situáciu v regióne.

Z makroekonomického kalendára boli zverejnené taktiež pozitívne správy, nakoľko správa ADP za september signalizovala zvýšenie zamestnanosti v USA o 749 tisíc v porovnaní s očakávaniami na úrovni 600 000.

Zásoby ropy v USA podľa správy EIA Petroleum Status Report klesli v týždni končiacom sa 25. septembrom o 1,98 milióna barelov po poklese o 1,639 milióna v predchádzajúcom týždni a v porovnaní s odhadmi analytikov, ktorý očakávali nárast o 1,569 milióna.

Americký akciový index US500 dnes zaznamenal nárast a približuje sa k hladine 3400 bodov. V prípade, ak by sa udržala pozitívna nálada na trhoch, akciový index môže pokračovať v raste k historickým maximám. Treba mať na pamäti, že investori budú teraz ostro sledovať správy týkajúce sa dodatočných fiškálnych stimulov v USA.

Zdroj: xStation5

 

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist