Jedno euro za 27 korún českých

Jedno euro za 27 … 16. marec 2020 16:11   Kurzy mien   Komerční banka

Nielen českí obyvatelia, ale obrazne povedané aj česká koruna, sa dnes prebudili do karantény vyhlásenej vládou kvôli naďalej sa šíriaciej pandémií koronavírusu COVID-19. Pre tuzemskú menu to naozaj nebola dobrá správa. Oproti piatkovému zatváraciemu kurzu dnes totiž oslabila o dve a pol percenta. Prvýkrát od opustenia režimu kurzového záväzku sa česká koruna voči euru pozrela nad hladinu 27,00 CZK / EUR, krátko kurz vykmitnul až ku 27,20 CZK / EUR. Koruna je jednoznačne porazeným dňa. Aj keď strácali aj okolité meny z regiónu, koruna na tom bola zďaleka najhoršie. Zlotý dnes neoslabil ani o percento, forint stratil necelé percento a pol.

Dnes publikované domáce dáta bola samozrejme pre obchodovanie na devízovom trhu irelevantné. Avšak, ani tak nenadchla. Januárový prebytok bežného účtu platobnej bilancie zaostal za očakávaniami trhu; navyše je zrejmé, že v ďalších mesiacoch minimálne bilancia obchodu s tovarom a službami doplatí na uzavreté hranice. Ceny priemyselných výrobcov za február skončili výrazne pod očakávaniami trhu, a to hlavne kvôli rope. V ďalšom mesiaci, ale bude prepad kvôli rope oveľa dramatickejší.

Na trhu eura s dolárom sa vládnej obmedzenia v ekonomikách na oboch stranách Atlantického oceánu prejavili tým, že menový pár vo výsledku stagnoval. Z USA sme sa dočkali prvého mäkkého ukazovatele z obdobia zasiahnutia koronavírusy. Nálada priemyselníkov v okolí New Yorku sa prepadla na najnižšiu hodnotu za 11 rokov.

Autor: Jan Vejmělek

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist