Musk dnes dokončí kúpu Twitteru a stiahne jeho akcie z burzy.

Musk dnes dokončí kúpu … 28. október 2022 14:00   Investovanie   Trinity Bank

Elon Musk, najbohatší muž sveta, šéf automobilky Tesla, má dnes dokončiť akvizíciu spoločnosti Twitter. V spoločnosti už urobil "čistku" a pravdepodobne obnoví účet exprezidenta Trumpa.

Akcie sociálnej siete Twitter budú pred začiatkom dnešného obchodovania stiahnuté z newyorskej burzy cenných papierov. Včera uzavreli na úrovni 53,70 USD za kus. 

Twitter získal za cenu zodpovedajúcu 54,20 dolára za akciu. Takže z hľadiska včerajšej záverečnej ceny išlo o nerentabilnú akvizíciu. Musk si je sám vedomý, že spoločnosť získal za predraženú cenu. Pokúsil sa od kúpy odstúpiť, ale súd mu to nariadil. Prevzatie musí dokončiť dnes na základe verdiktu súdu.

Súčasťou prevzatia bude aj stiahnutie Twitteru z burzy, čo uľahčí zamýšľané prelomové zmeny, ktorým nebude brániť roztrieštená akcionárska štruktúra investorov na burze.

Jedným z prvých krokov Muska ako majiteľa Twitteru bolo včerajšie prepustenie kľúčových manažérov Twitteru vrátane odchádzajúceho generálneho riaditeľa Paraga Agrawala. Z budovy ústredia boli vyvedení aj niektorí vrcholoví manažéri. Musk sa zbavil bývalého finančného riaditeľa Neda Segala či šéfa právneho oddelenia Vijaya Gaddeho, ktorý mal zohrať kľúčovú úlohu pri rozhodnutí o pozastavení účtu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa po "útoku na Kapitol" zo 6. januára 2021.

Musk pravdepodobne obnoví Trumpov účet v rámci svojho úsilia vymaniť sociálnu sieť z toho, čo považuje za príliš reštriktívne nariadenia, ktoré obmedzujú slobodu prejavu a výrazne marginalizujú ľavicové názory, ako povedal v máji pre Financial Times. "Vták je slobodný," napísal na svojom účte na Twitteri pri prevzatí spoločnosti - logo Twitteru je práve vták.

Lukáš Kovanda, PhD.
Hlavný ekonóm, Trinity Bank

Zdroj: Trinity Bank, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist