Nemecko chce výrobcom energie zobrať až 90 % z tohtoročných nadmerných ziskov

Nemecko chce výrobcom energie … 20. október 2022 10:19   Investovanie   kurzy.cz

Podľa agentúrnych správ nemecká vláda zvažuje, že od marca tohto roku spätne odoberie tamojším výrobcom elektrickej energie až 90 % nadmerných ziskov, ktoré vznikli v dôsledku vysokého zvýšenia trhových cien. Vláda chce potom zisky použiť na podporu domácností a podnikov v rámci riešenia energetickej krízy a vysokých účtov za energie.

Koncom septembra nemecký kancelár Olaf Scholz predstavil plán na vytvorenie fondu vo výške až 200 miliárd EUR na zmiernenie energetickej krízy pre domácnosti a podniky.

Nemecké ministerstvo hospodárstva by malo 18. novembra predstaviť podrobný plán na riešenie energetickej krízy. Odňatie nadmerných ziskov by sa vzťahovalo na okamžitú a budúcu výrobu energie z obnoviteľných zdrojov, odpadu, banského plynu, minerálneho oleja a jadrových a hnedouhoľných elektrární. Výroba energie z uhlia, plynu a biometánu by mala byť mimo tohto opatrenia.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist