XTB: PALLADIUM (28.02.2022) - Graf dňa

XTB: PALLADIUM (28.02.2022) - … 28. február 2022 11:17   Komodity   X-Trade Brokers

Oznámenia západných krajín z víkendu vyvolali na začiatku pondelkového obchodovania ďalší pokles na finančných trhoch. Západ sa rozhodol pre rozsiahle a prísne sankcie zamerané na ruský finančný sektor. Pod najväčším tlakom je ruský rubeľ, ktorý sa dnes voči americkému doláru a euru prepadol o 30 %. Veľké pohyby však možno pozorovať aj na komoditných trhoch, keďže investori sa obávajú, že tvrdé sankcie voči Rusku môžu viesť k odvetným opatreniam v podobe zákazu vývozu. Keďže Rusko je jedným z kľúčových svetových dodávateľov paládia, cena tohto drahého kovu tiež výrazne vzrástla. Paládium sa v jednom momente obchodovalo o viac ako 5 % vyššie, ale časť ziskov už vrátilo.

Keď sa pozrieme na paládium z pohľadu technickej analýzy, vidíme, že nálada na trhu sa koncom januára zmenila. Cene sa podarilo prelomiť kľúčovú rezistenciu v oblasti 2 000 USD a pokračovala v raste, až kým neprelomila aj oblasť 2 245 USD. Cena sa v súčasnosti snaží prelomiť zónu odporu v oblasti 2 520 USD, ktorú minulý týždeň bránili predajcovia. V prípade, že cena túto zónu prekročí, nemožno vylúčiť pohyb smerom k 2 900 USD.

 

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist