Zlato klesá, zatiaľ čo výnosy rastú a USD posilňuje

Zlato klesá, zatiaľ čo … 27. január 2023 10:45   Komodity   X-Trade Brokers

Cena zlata vo štvrtok klesla o viac ako 1 % a otestovala úroveň 1 920 USD, čím sa vzdialila od deväťmesačných maxím, keďže nedávne údaje z USA vrátane optimistických správ o HDP, pohľadávkach a objednávkach tovarov dlhodobej spotreby posunuli výnosy 10-ročných amerických štátnych dlhopisov nad 3,5 % a podporili zelenú bankovku, čo následne vyvolalo tlak na drahé kovy.

Zvýšená volatilita sa očakáva dnes, keď bude zverejnený Fedom preferovaný ukazovateľ inflácie, jadrové výdavky na osobnú spotrebu (PCE). Z technického hľadiska cena zlata ustúpila po neúspešnom útoku na kľúčovú zónu odporu okolo 1950 USD. Pokiaľ cena zostane pod touto úrovňou, mohla by nastať väčšia korekcia smerom nadol. Najbližšiu hlavnú podporu, ktorú treba sledovať, možno nájsť okolo 1890 USD. Táto úroveň označuje predchádzajúcu cenovú reakciu a 23,6 % Fibonacciho retracement vzostupnej vlny začatej v máji 2019. Na indikátore hybnosti je tiež skrytá medvedia divergencia, ktorá dodatočne podporuje predajcov.

Graf: Zlato – interval W1

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist