Zlato naďalej klesá a s ním ostatné drahé kovy

Zlato naďalej klesá a … 9. november 2023 15:25   Komodity   XTB Online Trading

Pozitívna nálada sa prejavuje na svetových trhoch, pričom akciové indexy v Európe a Spojených štátoch sa dnes obchodujú vyššie. Obchodovanie s ropou sa v priebehu dňa nezmenilo po vymazaní predchádzajúcich poklesov. Kryptomeny získavajú a darí sa aj komoditným menám ako AUD alebo CAD. Existuje však trieda aktív, ktorá dnes zaostáva - drahé kovy.

Zlato sa dnes obchoduje o 0,4 % nižšie, čím predĺžilo svoju sériu poklesov už tretí deň po sebe. Platina a paládium medzitým klesli o 1,5 až 2,0 %. Striebro je jediným drahým kovom, ktorý sa tomuto trendu vymyká a v čase tlače si pripísal 0,5 %. Sila bezpečného prístavu spojená s eskaláciou na Blízkom východe naďalej slabne, keďže ZLATO sa teraz obchoduje o viac ako 2 % pod psychologickou hranicou 2 000 USD/uncu, ktorú dosiahlo na prelome októbra a novembra 2023. Zlato kleslo na dvojtýždňové minimá. Okrem oslabenia tokov bezpečných prístavov môžu za dnešným poklesom drahých kovov stáť aj prejavy centrálnych bankárov, keďže viacerí členovia ECB dnes spochybnili, či zníženie sadzieb príde tak rýchlo, ako trh očakáva. V neposlednom rade sa začal opätovne posilňovať americký dolár, čo tiež vytvára tlak na zlato a ostatné drahé kovy.

Ak sa pozrieme na graf GOLD v intervale D1, vidíme, že cena sa blíži k zóne podpory na úrovni 1 960 USD za uncu, ktorá je vyznačená predchádzajúcimi cenovými reakciami. Prerazenie pod túto oblasť môže predznamenať testovanie 2 dôležitých kĺzavých priemerov - kĺzavého priemeru 200 seáns (fialová čiara, oblasť 1 935 USD) a kĺzavého priemeru 50 seáns (zelená čiara, oblasť 1 923 USD).

Zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist