Česká koruna mierne posilňuje (Komentár)

Česká koruna mierne posilňuje … 4. júl 2023 17:22   Kurzy mien   Komerční banka


Česká koruna počas utorkového obchodovania posilnila o 0,3 % a popoludní sa obchodovala za 23,70 CZK. Vzhľadom na veľmi nízku likviditu, ktorá sa na domácom trhu očakáva počas nasledujúcich dvoch dní, môže byť koruna volatilnejšia. Po návrate investorov však očakávame opäť pokojné obchodovanie okolo súčasných úrovní. Z českých centrálnych bankárov uverejnil článok Jan Kubíček na portáli Seznam Zprávy. Podľa jeho názoru je súčasná úroveň úrokových sadzieb dostatočná na návrat inflácie k cieľu. Kubíček zároveň preferuje, aby sadzby zostali na tejto úrovni dlhšie obdobie. Očakávania finančných trhov, že dôjde k ich zníženiu v treťom štvrťroku tohto roka, považuje za predčasné.

Vo zvyšku regiónu bol vývoj diferencovaný. Poľský zlotý posilnil o 0,5 % na 4,42 PLN/EUR, zatiaľ čo maďarský forint, ktorý sa pohyboval prevažne v pásme 374 až 376 HUF/EUR, stratil 0,2 %.

Autor: Jana Steckerová

 

 

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist