Česká koruna stráca pôdu pod nohami

Česká koruna stráca pôdu … 6. september 2023 10:01   Kurzy mien   ČSOB-Dealing


Česká koruna  od začiatku týždňa stráca pôdu pod nohami a včera sa oslabila nad 24,15 EUR/CZK. Koruna - podobne ako ostatné regionálne meny - sa cíti mimoriadne nepríjemne v súvislosti so silnejším dolárom, pričom táto epizóda sa za posledný mesiac zopakovala už po niekoľkýkrát.

Dnes bude v Českej republike zverejnený výsledok priemyselnej výroby, ktorý v máji a júni vykázal prekvapujúcu odolnosť. Je však otázne, ako dlho ešte dokážu reálne čísla odolávať mizernej nálade (augustové PMI zostali hlboko v pásme recesie) a zlej kondícii nemeckého priemyslu. Napriek tomu bude koruna spolu so zlotým a forintom sledovať výsledok popoludňajšieho zasadnutia poľskej NBP, ktoré môže začať cyklus znižovania sadzieb, čo bude dôležitým signálom pre celý región.

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist