EURUSD blízko denných maxím po komentároch Holzmanna

EURUSD blízko denných maxím … 28. august 2023 14:48   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Menový pár EURUSD v priebehu poslednej hodiny rástol, pričom zisky sa v poslednej polhodine zrýchlili. Stalo sa tak po komentároch člena ECB Holzmanna. Holzmann udrel na jastrabí tón a naznačil, že patrí medzi tvorcov menovej politiky, ktorí sa rozhodujú pre zvýšenie sadzieb na septembrovom zasadnutí (14. septembra 2023). Upozornil však, že dôvody na zvýšenie sadzieb existujú, pokiaľ nedôjde k výrazným prekvapeniam. Treba poznamenať, že koncom tohto týždňa budú zverejnené rýchle údaje o CPI z európskych krajín za august, pričom tento údaj má najväčší vplyv na rozhodovací proces ECB.

Komentár Holzmanna z ECB:

  • Existujú dôvody na zvýšenie sadzieb, ak nedôjde k žiadnym významným prekvapeniam
  • ECB by mala otvoriť diskusiu o ukončení reinvestícií v rámci programu PEPP
  • ECB je za krivkou a v politike môžeme pokračovať, keď sa dostaneme na úroveň 4 %
  • ECB nemá jasno v otázke inflácie a trhy práce sú napäté


Pri pohľade na intervalový graf H4 páru EURUSD vidíme, že výpredaj na hlavnom menovom páre sa zrejme zastavil v oblasti 1,0765 - aspoň zatiaľ.

Pár sa obchoduje v blízkosti denných maxím v oblasti 1,0820 a ak prevládne súčasný sentiment, ďalším cieľom pre kupujúcich by sa mohla stať zóna rezistencie 1,0880 označená 61,8 % retracementom.

Obchodníci by mali mať na pamäti, že okrem spomínaných inflačných údajov z Európy bude tento týždeň zverejnená aj americká správa NFP za august, čo môže zvýšiť volatilitu na páre.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist