Graf dňa - GBPUSD (10.01.2023): Britská libra sa včera vyšplhala na 3-týždňové maximum voči americkému doláru

Graf dňa - GBPUSD … 10. január 2023 20:44   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 


Britská libra sa včera vyšplhala na 3-týždňové maximum voči americkému doláru. Tento pohyb bol spôsobený najmä s oslabením USD. Včera bol zverejnený prejav hlavného ekonóma BoE - Pilla, ktorý ukázal určité zmeny v postoji. Zatiaľ čo Pill predtým zdôraznil, že banka bude rázne konať, aby vrátila infláciu späť k svojmu cieľu zo 4-ročného maxima, včera poukázal na zmiernenie inflačných tlakov. Pill poznamenal, že trh práce oslabuje a ak by sa v súlade s prognózami BoE objavila ekonomická stagnácia, hrozba pretrvávajúcej inflácie by sa zmiernila. Bol to dôležitý poznatok, pretože ukázal, že BoE začína vidieť obrat na trhu práce a slabosť na trhu práce môže byť dôležitým argumentom na prehodnotenie akéhokoľvek ďalšieho sprísnenia. Dnes vystúpi tiež guvernér Bailey o 11:10. Guvernér BoE bude moderovať panelovú diskusiu o nezávislosti centrálnej banky organizovanú Riksbank. GBPUSD sa môže pohnúť aj v skorých popoludňajších hodinách, keďže predseda Fedu Powell má predniesť prejav o 15:00. Powell bude hovoriť aj o nezávislosti centrálnej banky.

Pri pohľade na graf GBPUSD v intervale D1 vidíme, že pár sa nedávno odrazil od dôležitej zóny podpory v oblasti 1,1880. Táto oblasť je označená predchádzajúcimi cenovými reakciami, kĺzavým priemerom s periódou 200 a spodnou hranicou štruktúry Overbalance. Obhajovanie týchto prekážok, najmä spodnej hranice štruktúry Overbalance, náznačuje, že pokles z polovice decembra 2022, bol len krátkou korekciou. Kľúčovou zónou odporu, ktorú teraz treba sledovať, je oblasť 1,2430, označená predchádzajúcim lokálnym maximom.

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist