Graf dňa - BTC (11.02.2023)

Graf dňa - BTC … 2. november 2023 10:39   Kryptomeny   XTB Online Trading

 

Po včerajšom optimizme po rozhodnutí Fedu rizikovejšie aktíva vrátane kryptomien výrazne posilnili. Bitcoin prekonal hranicu 35 000 USD a momentálne sa drží nad touto úrovňou. Trhová kapitalizácia tejto hlavnej kryptomeny sa od polovice októbra 2023 zvýšila o viac ako 30 %.

V súčasnosti sa nachádzame v zaujímavom bode. Vzhľadom na historické cykly a smer toku kapitálu medzi sektormi na trhu kryptomien sa teraz trh môže obrátiť smerom k menším projektom. Bitcoin tento rok prekonal nové maximá a zaznamenal pôsobivý rast ceny. Rast Bitcoinu odčerpal kapitál z menších projektov vrátane Etherea, ktoré v rovnakom období rástli v priemere menej ako BTC. Ak v nasledujúcich týždňoch uvidíme obdobie konsolidácie hlavnej kryptomeny, dokonca aj s malými poklesmi, kapitál môže začať prúdiť do Etherea a menších altcoinov.

Na technickom grafe bitcoinu vidíme, že rast sa zastavil na úrovni 35 800 USD, ktorá sa zhoduje s úrovňou 37,8 % Fibonacciho retracementu celého cyklu bitcoinu, počítaného od vrcholu predchádzajúceho býčieho trhu po dno na konci roka 2022. Trh môže potrebovať ďalšie katalyzátory, aby prekonal túto významnú prekážku. V súčasnosti sú najpravdepodobnejšie prijatie ETF zo strany SEC a blížiaci sa polrok 2023 v apríli 2023. Je však možné, že na súčasných úrovniach uvidíme miernu korekciu a cena BTC začne konsolidovať a mierne strácať smerom k zóne podpory na úrovni 31 000 - 32 000 USD.

Zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist