OIL.WTI (15.03.2022) - Graf dňa

OIL.WTI (15.03.2022) - Graf … 15. marec 2022 10:20   Komodity   X-Trade Brokers

Pokles na trhu s ropou pokračuje, pričom cena ropy Brent sa dnes blíži k 100 USD za barel a cena WTI sa pohybuje na úrovni 97 USD za barel. Pokles na trhu s ropou bol spočiatku odôvodnený optimistickejšími komentármi k rusko-ukrajinským rokovaniam. Skutočný dôvod poklesu však môže byť iný. Čína čelí opätovnému vypuknutiu pandémie Covid. Čína nahlásila 5 280 nových prípadov Covid v porovnaní s 1 437 prípadmi v predchádzajúci deň. Keďže krajina prijala politiku nulovej tolerancie v boji proti Covidu, v niektorých mestách už boli opätovne zavedené uzamykania. Pokles cien ropy môže byť spôsobený očakávaným poklesom dopytu v Číne.

Čo nám hovorí graf? Ak sa pozrieme na OIL.WTI na intervale H4, môžeme vidieť hlavu a ramená formácie v grafe. Cena prelomila pod líniu krku formácie na úrovni 106,50 USD a pokles nadol sa neskôr zrýchlil. Trh teraz testuje 200-dňový kĺzavý priemer (fialová čiara). Prelomenie pod kĺzavý priemer môže otvoriť cestu k otestovaniu strednodobej podpory v oblasti 95,50 USD. Konečným cieľom pre predávajúcich je oblasť 88,60 USD, vyznačená rozsahom peny hlavy a ramien vyššie.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist