Ropa Brent (21.03.2022) - Graf dňa

Ropa Brent (21.03.2022) - … 21. marec 2022 10:54   Komodity   X-Trade Brokers

 

Začiatok nového týždňa na európskych akciových trhoch je pokojný a bez výraznejších zmien v porovnaní s piatkovým záverom. To však neplatí pre trh s ropou, kde sme svedkami výrazného nárastu cien ropy Brent aj WTI. Ropa Brent (OIL) sa obchoduje so ziskom viac ako 4 % a jej cena sa dostala nad 109 USD za barel. Texaská referenčná cena WTI (OIL.WTI) poskočila o viac ako 3 % a blíži sa k 108 USD. Dôvodom nárastu sú správy, že krajiny EÚ zvažujú zákaz dovozu ruskej ropy, ktorý by mohol byť oznámený už tento týždeň. V reakcii na to by Rusko mohlo znížiť vývoz zemného plynu, ale je závislé aj od príjmov z dovozu surovín.

Pri pohľade na ropu Brent vidíme, že cena sa postupne zotavuje z nedávnej korekcie. Ropa sa obchoduje v rastúcom trende a v súčasnosti prekonala krátkodobú úroveň odporu na úrovni 109 USD. To je zároveň horná hranica geometrie trhu. Okolo úrovne 110,50 USD sa nachádza 200-periódový kĺzavý priemer (H4, fialová čiara), ktorý môže slúžiť ako odpor. Dôležitá rezistencia - horná hranica kanála - sa však už nachádza v blízkosti 113 USD za barel.

Zdroj: xStation5



Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist