Stredoeurópske meny posilnili (Komentár)

Stredoeurópske meny posilnili (Komentár) 2. jún 2022 18:57   Kurzy mien   Komerční banka

 

Na svetových trhoch dnes prevládala opatrne pozitívna nálada. Aktivita bola nižšia vzhľadom na to, že trhy v Londýne boli zatvorené pre oslavy kráľovského jubilea. Akciové trhy v USA a Európe sa vyvíjali zmiešane. Dolár voči euru mierne oslabil napriek tomu, že úrokové sadzby v USA mierne klesli, zatiaľ čo v eurozóne mierne vzrástli. Stredoeurópske meny voči euru posilnili, pričom maďarský forint podľa očakávaní profitoval zo zvýšenia úrokových sadzieb o 30 bázických bodov. 
Správa ADP z amerického trhu práce priniesla za máj výrazne nižšiu tvorbu pracovných miest, než sa odhadovalo, takže očakávania týkajúce sa zajtrajšieho zverejnenia ďalších pozorne sledovaných údajov z trhu práce by mohli klesnúť. Negatívnym prekvapením bol aj slabší ako odhadovaný rast továrenských objednávok. Pozitívne bolo dnešné zverejnenie priemyselných cien v eurozóne za apríl, ktoré prekvapilo. Medzimesačný rast o 1,2 % m/m a 37,2 % r/r je stále silný, ale trh očakával viac (2,0 % m/m a 38,2 % r/r).
Autor: Michal Brožka 

 

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist